Приятели и роднини на покойния преподавател по право доц. Кристиан Таков

...
Приятели и роднини на покойния преподавател по право доц. Кристиан Таков
Коментари Харесай

Новоучредена фондация ще работи за развитието на гражданското общество, като образова студенти по право и практикуващи юристи

Приятели и родственици на починалия учител по право доц. Кристиан Таков учредиха фондация на негово име, съобщи бТВ.

Новоучредената фондация ще работи за развиването на гражданското общество, като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи адвокати. Учредители на фондацията са майката на Кристиан Таков – оперната прима Галя Йончева, както и най­-близките му другари – Петър Иванов, който е ръководител, Анна Ганева, д-­р Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доц. д­-р Мая Йорданова и Мартин Стоянов.

„ Създаването на фондацията беше самодейност на най-близките му другари и група млади адвокати. Може би идеята на Кристиан ги сплоти ”, сподели в предаването „ Лице в лице ” майката на юриста Галя Йончева. По думите ѝ задачата на организацията е да развива полезностите, за които доцент Таков се бореше – борба за правдивост, нравственос и морал.

Петър Иванов – ръководител на фондацията и един от най-близките другари на Кристиан Таков, посочи, че новата организация ще работи и за развиването на гражданското общество.

Таков сподели по какъв начин може да се подтиква обществото да израсне, разяснява Иванов. Фондация „ Кристиан Таков ” към този момент има 60 подръжници, които оказват помощ.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР